Weer uitzicht op Evenementen

Het licht aan het einde van de tunnel is dan eindelijk zichtbaar. Het garantiefonds naar duits-model is goedgekeurd en is beschikbaar voor evenementen die dit nodig hebben. Zo is er voor dit jaar vanaf Juli weer uitzicht tot December op meer activiteit en zijn er weer kansen.


WAT IS PRECIES HET DUITSE GARANTIE MODEL
Deze term het Garantiefonds naar duits-model is in het leven gekomen om dat Duitsland als eerst deze garantie vanuit de regering had toegekend aan organisatie’s van evenementen in hun land, zo konden ze daar weer vooruit werken om evenementen op te zetten en mocht het dan toch niet door kunnen gaan dan waren de evenementen gedekt en zo worden de bedrijven achter de evenementen schadeloos gesteld.

In Nederland heeft het allemaal wat langer geduurd maar is nu ook hier een model wat evenementen verzekerd tegen gevolgen van virussen die de hele industrie plat leggen. Door dat verzekeringen veel dingen uit hun pakketten hadden weggehaald stonden de organisaties machteloos en was het even niet meer mogelijk om iets te organiseren, hier is nu een einde aan gekomen.

WAT IS ER NU DAN WEER MOGELIJK
Natuurlijk mogen jullie allemaal er vanuit gaan dat er door organisaties goed gekeken is de afgelopen maanden hoe ze verantwoord evenementen kunnen organiseren en hoe dit er uit moet komen te zien. Waarschijnlijk hebben we nog wel even last van maatregelen en kunnen we misschien nog niet met duizenden bij elkaar maar is er zeker wat mogelijk om te organiseren. Hierbij kunnen maatregelen worden genomen zoals het verplicht afleggen van een test voor het event deze moet dan negatief zijn, mondkapjes of werken met bubbels (aantal mensen bij elkaar) of andere opties om het zo veilig mogelijk voor jouw en iedereen te laten verlopen.

Er kan nu door organisaties gestart worden met het uitwerken van plannen voor Juli en na Juli 2021 en dat geeft kansen. Vele zullen gaan inzetten op 2022 om dat zoals al eerder genoemd het outdoor seizoen officieel stopt eind september. Toch wil dit niet zeggen dat we dit jaar niks meer kunnen verwachten want uiteraard snakt iedereen weer naar een vet feestjes met vrienden. Momenteel in deze donkere tijden brengen we hiermee hopelijk weer wat perspectief voor vele en hebben we weer iets om naar uit te kijken.

TOCH IS ENIGE VOORZICHTIGHEID NODIG
Ondanks dat het er veel beter uitziet kunnen er altijd dingen gebeuren die jij ik en vele niet kunnen voorkomen en kan het zijn dat door maatregelen dingen ondanks het garantiefonds niet mogelijk zijn. We hebben jullie hierboven een inzicht gegeven in wat weer mogelijk is alleen de uitvoer hangt van vele factoren af daarom brengen wij het nieuws ook heel voorzichtig, het garantiefonds heet niet voor niks zo want er kan altijd zoals we nu weten iets gebeuren waardoor dingen toch ineens gecanceld worden. Daarbij is er wel goed nieuws voor bezoekers die dan beschikken over een ticket voor het georganiseerde event. Mocht onverhoopt een event toch niet plaats kunnen gaan vinden dan dekt ook het garantiefonds de gekochte tickets en kan er eventueel overgegaan worden tot teruggave van de aankoopprijs van het ticket. Natuurlijk hoopt elke organisaties dat je de tickets vasthoud tot een editie die wel mogelijk is zoals dat nu gebeurd.

LEES HIER ALLES OVER DE FIELDLAB VEREISTEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT EEN EVENT EN OVER DE FIELDLAB PILOTS: BACK TO LIVE

EERLIJK NIEUWS
We Are Engenix zet zich in om eerlijk nieuws en naar waarheid nieuws te verspreiden. We spannen ons iedere dag in om jullie het meest actueelste nieuws te geven in foto, tekst, video. Het kan altijd gebeuren dat er dingen in de tussentijd veranderen of plannen anders worden daarom kunnen aan de teksten hierboven geen rechten worden ontleend en is We Are Engenix niet aansprakelijk voor eventuele tekstuele fouten of datums of andere fouten. Wij zijn er voor jullie en zullen ons tot het uiterste inzetten om jullie ten alle tijden goed te informeren.